Drinkki: Celtic Cocktail

Minulla oli ilo osallistua pari viikkoa sitten cocktailkouluun Turussa, Bar 4:ssä. Koulutuksen aikana tutustuimme Celtic Cocktail- nimiseen drinkkiin, joka oli sen hetkisellä Bar 4:n signature-listalla. Resepti oli kurssin vetäjän Miikan käsialaa.

Celtic Cocktail on mielenkiintoinen tuttavuus. Sen maku ja tuoksu ovat täysin ristiriidassa toistensa kanssa. Myös drinkin ulkonäkö antaa olettaa vähän toisenlaista makumaailmaa. Koristeena käytettävät kokonaiset rosépippurit ja rosmariinin oksa eivät nekään ole niitä perinteisimpiä.

img-20170225-wa0006.jpg

 

 

En ole aivan varma alkuperäisestä reseptistä, koska kurssin siinä vaiheessa oli jo maisteltu useampia juomia ja sanotaanko näin, että muistiinpanovälineet olivat hukassa. Turussa käytössä oli Caorunn gin ja Bigallet’n Thym, joita kumpaakaan ei kotoa löytynyt. Caorunn-ginin korvasin Tanqueray Ten –ginillä ja timjamiliköörin tein itse.

TARVIKKEET

  • shaker
  • strainer
  • siivilä
  • lasi (vetoisuus 10cl)
  • jäitä

AINEKSET

  • 2cl Sokerisiirappi
  • 2cl Sitruunamehu
  • 2cl Munanvalkuainen
  • 2cl Gin
  • 2cl Timjamilikööri Thym (tai itsetehtynä resepti alla*)
  • ½tl Rosépippuri
  • ½    Rosmariinin oksa, neulaset irroitettuna varresta (säästä latvapuolikas koristeeksi)
  • muutama suihkaus savuista single malt- whiskya suihkepullosta (itsellä Caol Ila 12yo)

 

Jäähdytä lasi ja Shaker. Kaada kaikki ainekset shakeriin ja lisää jäitä noin puoliväliin shakeria. Ravista voimakkaasti 15-20 sekuntia ja siivilöi jäähdytettyyn lasiin, käyttäen sekä straineria, että siivilää. Mikäli olet ravistanut kunnolla, juomaan pitäisi muodostua kaunis vaahto pinnalle. Koristele kokonaisilla rosépippureilla ja rosmariinin oksalla. Viimeistele muutamalla suihkauksella whiskya.

wp_20170225_20_00_57_rich

Ensimmäisenä drinkkiä lähestyessä tulee vastaan voimakas savuinen whiskyn aromi. Tosin suuhun päästyään juoman maku on lempeän yrttinen ja mausteinen, ollen samalla kuitenkin aavistuksen sitruksinen ja raikas. Drinkki on selvästi makean puoleinen, muttei kuitenkaan liian äitelä.

*timjamilikööriä voi olla haastavaa löytää, mutta sitä on kuitenkin melko yksinkertainen valmistaa. Käytännössä tarvitaan pari puntti timjamia, sokerisiirappia ja kirkasta viinaa, esim vodkaa. Siirapin ja viinan suhde on 1/1 ja timjamipunttien annetaan uuttua pari vuorokautta sekoituksessa. Lopulta siivilöidään timjamit pois ja pullotetaan tuotos. Onnistui oikein hyvin, maku ei ole ehkä ihan yhtä hienostunut kuin Bigallet’n alkuperäisessä liköörissä, mutta tuotos on itsetehdyksi erittäin hyvää.

Bar 4 turku kotisivut

Alkoholijuomista kun on puhe, muista juoda vastuullisesti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s